Sobre la Lara

Des de ben aviat m’ha fascinat el coneixement del món intern, què ens passa per ser com som. Vaig estudiar Psicologia, ara ja fa anys. Vaig finalitzar aquest recorregut a Holanda, on vaig veure altres aproximacions psicològiques d’una societat diferent a la nostra. La carrera em va ensenyar moltes coses i vaig seguir buscant a l’acabar la universitat més eines per caminar cap al contacte més autèntic amb mi mateixa, i per tant, amb les altres persones. A través d’aquesta cerca vaig trobar-me amb la teràpia Gestalt, que m’obria un món de possibilitats internes així com un univers ple de recursos per posar-los al servei de les persones per acompanyar-les en els seus viatges d’indagació personal. Simultàniament m’endinsava en el coneixement de l’Ego i l’Essència humana a través del programa SAT del Dr. Claudio Naranjo, l’Eneagrama, que em donava eines per treballar en direcció de l’alliberació del patiment humà, reconeixement i obertura del cor, en un moviment per re-sensibilització i comprensió sobre què ens va passar a la infància per donar-nos compte de qui som avui i qui volem ser. Sumava, posteriorment a aquestes experiències i coneixements, nous aprenentatges que posaven el cos en el centre del procés de transformació a través de la Teràpia Corporal Integrativa; “el cos no menteix” i des la paraula de vegades ens podem enredar. Al mateix temps sentia un profund interès en diverses disciplines psico-corporals que m’ajudaven a vivenciar el cos des de llocs per ser explorats experimentalment, així com a aportar-me recursos per acompanyar a persones des del cos: meditació zen, kundalini yoga, dansa contact-imporvisació, acro-ioga, arts marcials, entre d’altres.

Actualment entenc el cos com l’espai físic que materialitza els processos energètics, emocionals i mentals que traspassem a la vida. I entenc que allò que ens passa es cristal·litza en el nostre cos si no li donen espai ni sortida, esperant per ser resolt mentre s’expressa en forma de tensió, rigidesa, i en casos avançats, malaltia.

Paral·lelament a aquest procés, continuava indagant en el camp de la infància. Em fascina sentir la llibertat, innocència i alegria dels infants, i sobretot, com aquests atributs (i d’altres) col·loquen en nous llocs els adults que els acompanyem, perquè inevitablement ens porten a mirar cap endins.

Vaig estar un temps treballant en escoles públiques i privades. En la recerca de formes més humanitzades i humanitzadores, que tinguessin en compte el preservar l’essència de les persones, vaig descobrir l’Educació Viva. Durant anys m’he dedicat a l’acompanyament dels processos vitals infantils i familiars que es donen en en el context de l’Educació i la Criança Conscients, amb la missió de contribuïr a cuidar l’ànima humana i, això, transforma el món.

Actualment acompanyo terapèuticament els adults en el procés de “des-aprenentatge” d’antics patrons per tal de poder estimar als infants tal i com són, sense interferir en la seva llibertat: donant la benvinguda tant al seu dret d’existir com a les seves necessitats genuïnes i, d’altra banda, donant alè a la totalitat del seu ser perquè es despleguin a través de les seves potencialitats en la vida. Aquest acompanyament terapèutic es fa extensiu als infants i a tota la família, normalment (o sempre!) treballant amb les figures parentals es dónen canvis substancials en les problemàtiques o dificultats que traspassen els infants.

Us deixo un resum d’aquest camí meu d’exploració humana interna:

Psicòloga, terapeuta Gestalt i Corporal Integrativa, acompanyant i co-fundadora de La Lluna la Pruna-Educació Viva, professora d’anglès i creadora de la iniciativa Tic Tac Toe, joc respectuós en anglès. Formació i procés personal en teràpia Gestalt i en Teràpia Corporal Integrativa (TCI). Procés en el programa SAT del Dr. Claudio Naranjo. Formació i procés en “Prevenció de la Neurosi en la infància” d’Evânia Reichert.  Formació i procés en “Gestalt Play” de Violet Oaklander. Procés personal en el mètode de la Biografia Humana de Laura Gutman. Titulació en CELTA i HD English Teacher.

 

IMG_0362

WordPress.com.

Subir ↑