L’Ofici d’Educar: Falta educació emocional a l’escola, la família, la societat i la política

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/lofici-deducar/falta-educacio-emocional-a-lescola-la-familia-la-societat-i-la-politica/audio/1054304/

Treballar les emocions a l’aula és una moda o una autèntica revolució? En la majoria de casos no vam ser educats emocionalment, som “analfabets emocionals”, i és essencial fer arribar l’educació emocional als mestres (a les escoles), als alumnes, a les famílies i també als polítics, segons el catedràtic Rafel Bisquerra, perquè la falta de consciència emocional sovint condueix a la violència. Hem de ser capaços d’oferir models adults connectats emocionalment, explica la psicòloga Lara Terradas. I segons diversos estudis científics, diu la psicòloga i doctora en neurociències Marta Portero, l’educació emocional millora el rendiment, la convivència, la salut i l’aprenentatge dels alumnes. En parlem amb tots i escoltem també les criatures; la copresentadora de l'”Apocalipsi” Charlie Pee; Cesca Mestres, editora del Cep i la Nansa; Jaume Centelles, amb els “Llibres per somiar”, i l’humorista Oriol Dalmau. I acabarem “L’ofici d’educar”” amb “Torna-la a posar” i el músic José Luis Santiso.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: